Praktische informatie

Vergoeding

Er wordt 3 uur dieetbegeleiding per jaar vergoed vanuit de basisverzekering, wat wordt verrekend met het verplicht eigen risico. Dit komt neer op 4 tot 6 behandelingen per jaar. Het kan zijn dat je via de aanvullende verzekering extra uren vergoed kunt krijgen. De aanvullende uren kan je pas “gebruiken” na de 3 uur vanuit het basispakket.

Echter is er 1 voorwaarde aan de vergoeding verbonden; er is een medische indicatie verplicht. Dit kan zijn: een te hoog BMI >25, ondergewicht, onbedoeld gewichtsverlies, maag- en darmklachten, Diabetes type 1 en 2, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, oncologie, nierziekte, etc. 

Sportvoeding zonder een verdere medische indicatie wordt niet vergoed vanuit het basispakket. Ik zal dan een rekening direct naar je toe sturen. 

Vanaf 2020 is er geen verwijzing meer nodig vanuit de huisarts. Mocht deze er wel zijn, dan wil ik die graag ontvangen. De verwijzing kan dan meegenomen worden naar de afspraak. 

Directe toegankelijkheid

Ik ben als diëtist direct toegankelijk gesteld, wat betekend dat je geen verwijsbrief nodig hebt om bij mij een afspraak in te plannen of om voor vergoeding in aanraking te komen. 

Dit geeft ook de vrijheid om zelf te bepalen naar welke diëtist je wilt. 

Mocht er wel een verwijzing meegegeven zijn, dan ontvang ik deze graag. De verwijzing kan dan meegenomen worden naar de afspraak. 

Afspraak annuleren

Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd, telefonisch of via de mail. Wanneer er binnen 24 uur wordt afgezegd of er wordt helemaal niet afgezegd, wordt er €40,- in rekening gebracht. Dit bedrag zal niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

De rekening zal dan direct naar jou toegestuurd worden.

Zorg ervoor dat je op tijd je afspraak verzet of afzegt. 

Mocht er een factuur open staan welke niet betaald wordt, dan kan er tot het betaald is geen nieuwe afspraak ingepland worden. 

dietist amersfoort
dietist amersfoort
dietist amersfoort
dietist amersfoort