Mijn favo ontbijtjes op een rijtje

Ontbijten! Voor mij altijd een fijn moment op de dag. Misschien eet ik dan wel het lekkerst..

Ik wil jullie in deze blog graag inspireren hoe lekker en makkelijk ontbijten kan zijn.

  1. First of all; havermoutpap. 

Dit eet ik misschien wel het vaakst. Makkelijk om te maken en heerlijk warm voor deze koude dagen.

Hoe maak ik het?

Havermoutpap

  • Doe ongeveer 250-300 ml melk (ik kies altijd voor sojamelk of half sojamelk en half water) in een pannetje
  • Doe daar ongeveer 3-4 el havermoutvlokken bij en eventueel 1 el lijnzaad. Breng dit vervolgens aan de kook
  • Het hoeft echt maar heel kort te koken dus het is lekker snel klaar!
  • Ik vind het lekker om te variëren. De ene keer prak ik een banaan en kook dit mee. De andere keer doe ik er een appel of peer doorheen met wat kaneel. En soms alleen wat fruit erop wanneer het klaar is.
  • Ook houd ik van kokos! Dit is ook een goede om er lekker over of doorheen te doen.
  • Tip: chai-tea havermoutpap! Zet thee in een kom en doe daar havermout in. Laat de thee even intrekken en je hebt een lekker smaakje aan je havermoutpap. Dit is nog sneller klaar!!
  • Nog makkelijker: doe het in de magnetron, zo hoef je niet op te letten en kan je ondertussen wat anders doen!
  1. Bananenpannenkoeken! bananenpannenkoeken
  • Prak een grote banaan op een bord, en kluts daar 2 eieren doorheen.
  • Done, bakken maar!
  • Lekker om daar wat fruit bij te eten en/of bestrooi het met kokosrasp.
  1. Blueberry pancakes
  • Meng volkorenmeel met wat (soja)melk en 1 á 2 eieren door elkaar
  • Doe er wat blauwe bosbessen doorheen
  • Bakken maar!
  1. Flensjes
  • Leg twee sneetjes volkorenbrood in de (soja)melk, met een ei, kaneel en honing
  • Bak beide kanten tot het mooi bruin is
  • Smullen maar!
  1. Volkoren crackers of boterhammen met beleg
  • Ik houd van avocado, geitenkaas, gerookte zalm, makreel, zuivelspread en hummus!

Zo zie je maar, ik maak het mijzelf ook echt niet moeilijk! Makkelijk, snel en lekker, daar ga ik voor!

Eetsmakelijk!

Comments are closed.