afb_voedingsadvies_Amersfoort_brood

Beleg

Beleg, bijna het moeilijkste product om hierin een gezonde keuze te maken.

Er is zoveel aanbod in beleg en zoveel wat je maar beter niet kunt kiezen…
De fabrikanten bedenken alsmaar nieuwe producten, steeds meer en ongezond. In de supermarkt komt het op je af en ontlopen is bijna geen doen meer.
Ik wil je graag wat meer opties geven in de gezonde keuzes en proberen je het wat makkelijker te maken door je wat tips mee te geven!

1:  Kies zo veel mogelijk onbewerkt.
Probeer je volkoren boterham of volkoren cracker zo veel mogelijk te beleggen met producten zonder ingrediëntenlijst! Denk hierbij aan een ei, vis, groenten, vlees en misschien wel fruit.
Een komkommer bijvoorbeeld heeft geen ingrediëntenlijst.

2: Groente en fruit op brood.

Je brood beleggen met groente horen we vaker. Bij je plak kaas wat tomaat, bij je kipfilet een paar plakjes komkommer en bij je broodje zalm wat rucola. Makkelijke manieren om je brood te beleggen en om extra groente binnen te krijgen. Denk ook aan een lekker broodje avocado met wat gemalen peper, hmm! Ook is plakjes rode biet erg lekker met wat feta en Hüttenkäse met blauwe bessen. Mix and match dus 🙂

Fruit op brood klinkt misschien gek, maar probeer het eens! Denk aan een geroosterde boterham met plakjes banaan of een geroosterd broodje met appel en wat kaneel.

  1. Vis!

Beleg je brood of cracker eens wat vaker met vis. Zalm, tonijn, haring, makreel, paling, krab, allemaal uitstekende vissoorten om mee te beleggen.

  1. Denk breder.

Al eens gedacht aan hummus op brood? Verschillende notenpasta’s als amandelpasta of cashewnotenpasta? Groentespreads, guacamole, Hüttenkäse of zuivelspread? Dit zijn heerlijke en gezonde producten om te kiezen!

 

 

Probeer en varieer!

afb_voedingsadvies_Amersfoort_brood

 

 

 

 

Comments are closed.